Sandık görevlilerinin ücretleri ne zaman yatacak? Kaç lira alacaklar?

Sandık görevlilerinin ücretleri ne zaman yatacak? Kaç lira alacaklar?
GİRİŞ

2024 Yerel Seçimleri 31 Mart 2024 tarihinde Türkiye genelinde 81 il ve 973 ilçede 208 bin sandık kurularak yerel seçimler gerçekleşti. Sandık görevlilerinin aldığı ücret belli oldu.

Türkiye genelinde milyonlarca seçmenin oy kullandığı yerel seçimlerin ardından, gözler sandık görevlilerinin alacağı ücretlere çevrildi.

31 Mart’ta gerçekleşen seçimlerde, 81 il ve 973 ilçede kurulan 208 bin sandıkta görev yapan memurların ücretleri, memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Peki, bu yıl sandık görevlileri ne kadar ücret alacak ve ödemeler ne zaman yapılacak?

2024 YILI SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ

Ülkemizde 61 milyon 441 bin 822 vatandaş geçen hafta yapılan yerel seçimlerde sandık başına giderek demokratik hakkını kullandı. Oy kullanma esnasında vatandaşlara oy pusulalarını veren, vatandaşların kimlik kontrollerini yapan sandık görevlileri sabahın ilk ışıklarından oyların teslim edilmesine kadar olan sürede görev yaptılar.

2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerinde sandık görevlilerine ödenen yaklaşık 870 lira, bu yılki yerel seçimlerde artış gösterdi. 31 Mart’ta görev alan sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ödeme yapılacak. Bu rakamlar, memur maaşlarındaki güncel katsayı oranlarına göre hesaplandı.

ÖDEMELER NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?

Sandık görevlisi ücretlerinin yatırılacağı tarih ve hesaplar konusunda henüz Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, önceki seçimlerde olduğu gibi, ödemelerin Nisan ayı sonuna kadar il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak olan hesaplardan yapılması bekleniyor.

Ödemelerin elden yapılmayacağı ve kamu çalışanlarının görev aldığı 31 Mart yerel seçimlerinde, sandık görevlilerine ödemelerin zamanında yapılacağına dair beklentiler yüksek.

KAYNAK: UŞAK HABER